Interviu: la un carnacior si o halba de bere in centrul vechi intr-o zi calduroasa de vara.

Pe strada Gabroveni in Centrul Vechi din Bucuresti a aparut un mic magazin cu un nume original intre toate englezismele din zona. Se cheama “Carnatarie”. E un magazin de pofticiosi. Lavinia ne-a raspuns la cateva intrebari despre cum a inceput sa vanda carnaciori in Centrul Vechi.

Cristian: Ai un mic magazine care se numeste “carnatarie” in centrul vechi. Ce vinzi si cum ti-a venit ideea?

Lavinia: Imi place sa vizitez foarte multe locuri, iar Praga mi-a placut foarte mult. Ideea a venit la Praga, si cum suntem in Romania, carnatii nu pot fi decat traditionali, iar locul unde se vand carnatii se cheama Carnatarie 🙂

Cristian: De ce carnati si nu shaorma sau altceva?

Lavinia: mi s-a parut mult mai original sa vand ceva romanesc, carnati, decat sa aduc de peste mari si tari denumiri exotice si retete adaptate.

Cristian: Cum ti-a venit idea numelui? Suna foarte romaneste intr-un loc plin cu englezisme.

Lavinia: Sa nu uitam ca suntem intr-o zona romaneasca, unde mi s-a parut firesc sa vin cu asa ceva. Sa redescoperim traditia. Mi se pare ceva foarte natural. Puteam sa ma traduc, dar nu mai avea acelasi farmec.

Cristian: Hranesti oameni infometati sau pofticiosi? Cum arata clientul tau tipic?

Lavinia: pofticiosi si dornici sa descopere sau sa redescopere. S-au cam dus vacantele la tara la bunici, dar eu incerc sa readuc gustul romanesc pe papilele gustative. Romanul este gurmand inainte de toate.

Cristian: Care sunt ingredientele unei afaceri de success in centrul vechi?

Lavinia: Originalitate,stil , perseverenta.

Cristian: Cred ca a avea o afacere in centrul vechi implica multa socializare cu oamenii. Cum e viata de comerciant pe strazile din centrul vechi?

Lavinia: Mie mi-ar placea sa fie altfel,dar per total sunt multumita.stiu ca este loc de mai bine.

Cristian: Multa lume se plange de atitudinea vanzatorilor din diversele magazine. Care ar trebui sa fie atuurile unui vanzator in centrul vechi? Si poti sa vinzi carnati cu pasiune?

Lavinia: Poti sa faci orice cu pasiune, chiar si sa stai pe scaunel cu cantarul acela vechi cum sta un batranel, insa trebuie sa respecti pe toti si sa ii tratezi prieteneste, sa faci profit din bucuria oamenilor pe care ii servesti.

Cristian: Ce te motiveaza in fiecare zi sa mergi la lucru?

Lavinia: Bucuria oamnenilor. Imi place sa ii vad zambind. Unii sunt timizi, altii rad inhohote, unii isi fac poze, altii doar fac poze. Si apoi incearca gustul rafinat si romanesc pe care ii au carnatii de la Carnatarie.

Cristian: E greu sa explici prietenilor cu ce te ocupi?

Lavinia: Nu, deloc. Ma apreciaza si totodata ma sustin in toate ideile mele, si am ceva idei:) Ideile mele sunt ca mine, indraznete si entuziaste!

Cristian: Ai clienti care revin special la tine? “Isi da lumea intalnire la carnatarie?”

Lavinia: Nu stiu daca au inceput sa isi dea intalnire la Carnatarie, dar sigur revin. Nu cred ca te satura, dar iti potoleste foamea si o fac in mod placut. Carnatii nu mint 🙂

Cristian: Din ce am vazut, exista o simbioza intre magazinul tau si tearasa de bere de vis-à-vis. Ce merge cel mai bine la bere?

Lavinia: Pe langa prieteni?! Oricare dintre carnatii de la Carnatarie. Il prefer pe cel afumat, are un gust asa, ca de la bunica dupa ce taia porcul, facea carnatii apoi ii afuma in horn. Daca esti un impatimit al picantilor, avem si asa ceva, este delicios, o spun cei care l-au incercat iar acum il prefera.

 Cristian: Ce le lipseste romanilor pentru a incepe o afacere? Care ar fi sfatul tau pentru cei care se gandesc sa inceapa o afacere?

Lavinia: Important este sa vrea, sa fie optimisti, un imbold financiar si restul vine pe parcurs. Si nu in ultimul rand Curaj!

Cristian: Care sunt cele mai importante diferente intre a fi angajat si a avea propria afacere?

Lavinia: E mult mai usor sa fi angajat. Ca angajator ai multe de facut, si multi nu inteleg cum sa ii trateze pe angajati. Eu cred ca respectul se castiga de ambele parti! Si nu castigi fara sa muncesti, intr-un fel sau altul.

Cristian: Ceva planuri de viitor?

Lavinia: Sunt cateva, dar ideile bune sunt spontane. Le adaptez in drum. Imi doresc o Carnatarie in toate Centrele Vechi.