Lupta cu demonul procrastinarii

Lupta cu demonul procrastinarii

Una din cele mai bune si simpatice reprezentari ale procrastinarii este cea facuta de Tim Urban la TED. Ai 6 luni sa faci un proiect care apoi se transforma in 2 luni, 2 saptamani si apoi 2 zile, moment in care intervine disperarea.

Si stati sa vedeti, in afara de procrastinarea in cazul unui proiect care are o limita certa, exista si procrastinarea existentiala, care are legatura cu ce vrem noi de fapt sa facem in viata, si asta doare.

Pentru un antreprenor sau cineva care doreste sa inceapa un business dar nu e niciodata timpul potrivit cea mai frecventa forma de procrastinare este Nu pot sa incep un business pentru ca nu am o idee – despre care am scris prin 2011.

In paralel cu discutia despre procrastinare e interesant de studiat cum poti sa folosesti acest mod de gandire in favoarea ta. Pentru ca poti, folosind legea lui Parkinson. Legea lui Parkinson spune ca o activitate va folosi atata timp cat are la dispozitie, deci daca trebuie sa te apuci de un proiect cu 6 luni inainte de deadline, atunci cu siguranta va dura toate cele 6 luni desi poate se poate face in 2 luni. In plus, daca folosesti doar 2 luni atunci o sa fii mai focusat si calitatea muncii va creste.

Trebuie sa va uitati la video-ul asta: Parkinson’s Law – The Secret Effect Behind Elon Musk’s Crazy Deadlines

Bine, bine, si atunci ce poti sa faci ca sa nu ramai intepenit in procrastinare? Folosesti regula celor 2 minute:

Avem si cateva sfaturi in romana, puse la punct si organizate: Procrastinarea sau amanarea actiunii: ce este si cum ne afecteaza